کاربرد لوازم جک چیست؟ : هدف از طراحی یک ماشین در واقع انجام فعالیتی است که یا خارج از توان انسانی است و یا اگر قرار به استفاده ی تنها از نیروی انسانی باشد، زمان بسیاری را صرف خواهد کرد. بسیاری از ماشین های ساخت بشر با هدف انجام اموری که خارج از توانایی انسان ها هستند، طراحی شده‌ اند. انواع ماشین آلات بزرگ صنعتی و یا راه سازی و… را می توان در زمره ی این نوع از ماشین ‌آلات قرار داد.

کاربرد لوازم جک چیست؟

آن چه مشخص است اکثر این ماشین آلات در انجام ماموریت ‌های خارج از توان انسانی خود، از سیستم های هیدرولیکی با کمک جک های هیدرولیکی بهره می ‌برند. در واقع یک جک هیدرولیکی به تنهایی کاربرد کامل ندارد و تنها در زمانی که در مسیر طراحی یک ماشین با هدفی خاص قرار می گیرد، قدرت و مانور و اهمیت خود را به رخ نیاز های صنعتی در صنایع مختلف می‌ کشاند.

انجام امور سنگین و عموما تحت فشار توسط جک های صنعتی موجب می شود که این جک های هیدرولیکی به سرعت دچار فرسودگی و خرابی گردند. لزوم بهره برداری در حداکثر توان از یک جک، ایجاد راندمان بالا و حداکثری در کارکرد، اطمینان از عملکرد مطلوب و امن سیستم و جلوگیری از خرابی های عمده، گران و وقت گیر در آینده باعث خواهد شد تا هر جک هیدرولیکی با ساختار صنعتی نیاز به دوره های سرویس و نگهداری کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدتی داشته باشند. از طرفی احتمال خرابی بالا در قطعات مصرفی این جک ها نیاز هر چه بیشتر یک جک هیدرولیکی با اهداف صنعتی را به لوازم جک، بیشتر نشان می دهد.

لوازم جک و بهبود راندمان

کاربرد لوازم جک چیست؟ : در یک نگاه کلی راندمان بالا و تعریف شده در طراحی جک باید همواره همراه با کارکرد جک باشد. جکی که نمی تواند در راندمان مطلوب و تعریف شده ی خود عملیات صنعتی را انجام دهد، مستعد بروز خسارت های بسیاری است. مثلا جکی را در نظر بگیرید که در بدنه ی یک بازوی بیل مکانیکی وظیفه جا به جایی و کنترل این بازو را در اختیار دارد، عملکرد ناقص و راندمان پایین جک می‌ تواند موجب ضعیف شدن بازو شود که در ادامه، برای رسیدن به عملیات مورد نظر احتمالاً نیاز به فشار بیشتری به پمپ هیدرولیکی مادر، موجود در قلب بیل مکانیکی گردد. این یعنی احتمال بروز خرابی های عمده.

اما آن چه که می تواند راندمان جک را در حد مطلوب و تعریف شده اش قرار دهد، لوازم جک می ‌باشند. لوازمی مانند انواع اورینگ ها، پکینگ ها، سیل گروپ ها، کاسه نمد ها و… که هر کدام با توجه به ساختار مورد نظر در جک وظیفه ی عمده ی آب بندی و تامین قدرت مطلوب در جک را بر عهده دارند.

جکی که به هر دلیلی دچار نشتی است و یا تحت فشار روغن از پیستون آن نیروی هیدرولیکی، فرار می ‌کند، نمی ‌تواند به راندمان واقعی خود برسد. راندمانی که با توجه به آب بندی مطلوب و کامل جک صورت خواهد گرفت. مسئله ای که در گرو استفاده از لوازم جک با دوره ی سرویس مناسب و کیفیت مطلوب خواهد بود.

در ادامه با کاربرد برخی از لوازم جک آشنا می شویم:

  • سیل کیت: در نصب قطعات جک در کنار هم، این قطعات که غالبا فلزی هستند باید به گونه ای در هم چفت شوند که مجموعه ی جک را نسبت به محیط بیرون آب بندی نماید. این آب بندی که از جمله کاربرد لوازم جک می باشد را با قطعه ای به نام سیل کیت انجام می دهند.
  • اورینگ: اورینگ ها که از مهمترین اجزای لوازم جک محسوب می شوند. اورینگ ها در اصل واشرهای مکانیکی با سطح مقطع گرد هستند. مواردی مانند استفاده از آن در شفت های دوار پمپ ها و پیستون های سیلندر ها از جمله کاربرد های اورینگ ها می ‌باشند. اورینگ ها از جمله لوازم جک هستند که به علت ارزان بودن، ساختار ساده و استفاده ی آسان همواره جزو رایج‌ ترین لوازم مصرفی در کاربرد لوازم جک ها هستند.
  • پکینگ: یکی از رایج ‌ترین قطعات مصرفی در لوازم جک پکینگ می باشد. از پکینگ در انواع کاربرد لوازم جک می توان به آب بندی پیستون و شفت پمپ ها و سیلندرها و در کل قطعاتی که دارای حرکت های رفت و برگشتی هستند، اشاره کرد.

کاسه نمد: کاسه نمد از جمله لوازم جک است که به جهت جلوگیری از نشت روغن در پیستون ها مورد استفاده قرار می گیرد. البته از کاسه نمد به جهت جلوگیری از نشت طیف دیگر سیالات نیز استفاده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *